ALLOYGATOR – PIONIER EN VOORLOPER VAN VELGBESCHERMING

 

AlloyGator wordt gezien als de voorloper van velgbescherming. Het is ontstaan in 2005 toen Curt Rathbone, nu CEO van AlloyGator Ltd., zijn velg beschadigde aan een stoeprand, terwijl hij op weg was naar een afspraak. Zoals vele andere autorijders was Curt gepassioneerd over het uiterlijk van zijn en auto en was hij klaar met van het betalen voor velgreparaties. Door dit meest recente ongelukje werd Curt aan het denken gezet. Zou er iets op de markt zijn om zijn dierbare velgen onbeschadigd te houden? Zo niet, dan zou er een dergelijk product moeten komen.

Curt doorzocht de markt en ontdekte dat er geen oplossing was voor dit vervelende en alledaagse probleem. Hij realiseerde zich dat er een gat in de markt was voor een product, dat bescherming zou kunnen verschaffen voor de duizenden wielen, die over de hele wereld beschadigd worden. Dus ging hij naar zijn vader, Chris, die al meer dan veertig jaar gereedschapsmaker en ingenieur was, om zijn gedachten te delen. Samen begonnen zij met het ontwikkelen van de beste manier om een sterke, unieke en innovatieve oplossing te ontwikkelen. Ze experimenteerden met vele verschillende manieren om het wiel te beschermen tegen diverse botsingen en schokken.

Autoexpress Award

Na veel beraadslaging en handwerk, hadden ze een ring van polypropyleen (Nylon in de volksmond). Chris legde uit aan Curt dat hij voorstelde dat de ring tussen het wiel en de band zou zitten om het wiel te beschermen tegen beschadigingen. Curt en Chris werkten samen verder, totdat ze een aantal  ideeën hadden.

AlloyGator kleuren

Na een paar maanden hadden ze vier prototypes uitgewerkt en begonnen ze deze te plaatsen op verschillende auto’s. Gedurende de eerste paar jaar werd er veel verbeterd en blijf er uiteindelijk een type over. Terwijl ze nog steeds aan hun andere baan werkten, kwamen ze op een punt waar ze een werkend product hadden dat op de markt gebracht kon worden. Maar eerst moets het product officieel getest worden en daarvoor benaderden ze de MIRA (Motor Industry Research Association), een befaamd automobiele test-faciliteit, gebruikt door vele grote namen in de autowereld zoals Aston Martin, Land Rover en Jaguar.

Mira

De MIRA was onder de indruk van het idee en bedacht een serie van testen om zeker te weten dat het product goed werkte. De tests waren allen succesvol en zorgden ervoor dat Curt en Chris bedrijven konden benaderen met hun inmiddels gepatenteerd idee ter bescherming van de velg. Ze speelden rond met diverse ideeën voor een naam enbesloten hun bedrijf de wereld in te brengen onder de pakkende naam: ‘AlloyGator’. Het wordt Alloy komt van een aluminium en wordt in de UK gebruikt als benaming voor een lichtmetalen wiel, terwijl Gator, met enige fantasie gelinkt kan worden aan een beschermer.

 De vader en zoon besloten in 2010 een grote stap te wagen en verlieten hun huidige baan om zich te focussen op het verder ontwikkelen en promoten van het nieuwe product, wat zij samen hebben ontwikkeld en waar zij zo gepassioneerd over waren. De AlloyGator velgbeschermer sloeg al snel aan en de vraag naar het product groeide.

AlloyGator Exclusive

 De AlloyGator is inmiddels beschikbaar in vele landen over de hele wereld met eigend distributeurs en er komen steeds meer landen bij waar mensen net zo geloven in het product, zoals wij dat doen.

 

ALLOYGATOR Ltd

 AlloyGator was officieel begonnen in 2007 en wordt geleid door een team van professionals, allemaal met een automotive. Als enthousiaste motorsportliefhebbers is ons team gepassioneerd over uiterlijk en performance.

Sinds de oorspronkelijke lancering in 2010 kregen wij veel aandacht van de internationale automotive industrie en de pers. Ook hebben wij meerdere onderscheidingen ontvangen, waaronder de zeer begeerde ‘Auto Express Product of the Year’. Met een inzet voor innovatie, kwaliteit en tevreden klanten zien wij onze verkoop elk jaar zien verdubbelen.

 

ONS VERHAAL

Ons succes wordt gedreven door onze mensen, door verantwoordelijk te opereren, door innovatie toe te passen in de ontwikkeling van het product en door het pakken van kansen voor winstgevende groei.AlloyGator Ltd. heeft een gevestigd en groeiend netwerk van installateurs en distribiteurs over de hele wereld. Ons gepatenteerde velgbeschermingssysteem is nu beschikbaar in meer dan vijftig landen over de hele wereld.

Wij hebben een sterke band over de hele wereld met gevestigde en gerespecteerde organisaties die in ons geloven en onze snelle groei van de vraag naar het product steunen. Ook grote automerken omarmen ons product. Merken zoals Peugeot, Citroën, etc. bieden de AlloyGator al aan via hun eigen dealers. Onze lokale distributeurs zorgen voor verkoop, training, marketing en ondersteuning in hun eigen land.

AlloyGator wordt geprodceerd volgens internationale standaarden zoals die gesteld worden aan de automotive industrie.

Het product heeft inmiddels al veel internationale patenten gekregen:

Toegekend UK Patent No. GB2456258
Toegekend Europa pent No: EP2150421
Toegekend Australië Patent No: AU20080252674
Toegekend Canada Patent No: CA2687954
Toegekend USA Patent No. US8807664

ALLOYGATOR NEDERLAND BV

Sinds 2015 is AlloyGator Nederland BV de officiële en enige importeur van AlloyGator in Nederland.
Feedback, opinies en commentaar worden gelezen en hier wordt iets mee gedaan om ons product en diensten te verbeteren.

Onze adres:
AlloyGator Nederland B.V.
Kabelstraat 7
1322 AD Almere
tel: 085-3033400

KvK: 71883614
BTW: NL8588.87.447.B01