Vragen

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over de AlloyGator. Indien u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden, kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

 

Hoe worden AlloyGators gemonteerd?

De AlloyGators worden geleverd met een duidelijke meertalige handleiding. De benodigde materialen zijn, een goede krik, een bandenpomp en drukmeter, een goede kniptang (bijvoorbeeld om elektriciteitsbuis mee te knippen) en een goede kunststof hamer. De rest is allemaal meegeleverd. Wij raden u aan om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen en de instructiefilm te bekijken voordat u aan de slag gaat.
Wilt u de AlloyGators liever niet zelf monteren, dan is het natuurlijk ook mogelijk dit te laten doen bij ons eigen Service en Trainingcentrum in Almere of bij onze eigen dealers en bij de door ons opgeleide erkende installateurs.

 

 

Wat moet ik doen als een AlloyGator beschadigd is geraakt door een stoeprand? 

Als een AlloyGator zwaar beschadigd is, kunt u deze vervangen. Losse AlloyGators zijn via de webshop en bij onze dealers verkrijgbaar. Er zijn via de dealer en onze website schrapertjes, in de vorm van een sleutelhanger beschikbaar, die kleine beschadigingen kan herstellen door het gerafelde laagje van de Alloygator af te schrapen. Omdat het materiaal door en door gekleurd is, kan dit zonder problemen. Het gebruik ervan is in een filmpje op onze videopagina. te zien. 

 

Kunnen AlloyGators aangebracht worden op 'run flat' banden?

Dat kan prima, maar de installatie is iets moeilijker. Doordat de banden veel stugger zijn, is er meer kracht nodig om ze tussen de band en velg te slaan. Indien u twijfekt raden wij aan om de montage te laten uitvoeren bij ons eigen Service en Trainingcentrum in Almere , of bij onze eigen dealers en de door ons opgeleide erkende installateurs.

 

Als ik mijn banden wissel, moet ik de AlloyGators dan verwijderen?

Vaak kunnen de AlloyGators blijven zitten. Indien u ze toch wilt verwijderen kunnen ze opnieuw geïnstalleerd worden. In de meegeleverde instructies staat hoe u dat moet doen, en er staat een duidelijke film hiervan op onze videopagina.

 

Hoe kan ik mijn Alloygators verwijderen?

U kunt uw AlloyGator verwijderen, door uw auto op te krikken (neem s.v.p. de veiligheidsmaatregels in acht) en dan uw band leeg te laten lopen. U kunt dan het verbindingsklipje los krijgen door een zijde van de AlloyGator iets op te lichten en op de andere zijde een klap te geven met een kunststof hamer. De verbinding schiet los en u kunt de AlloyGator los trekken. Op een bandendemontagemachine is het eenvoudiger. Hier kunt u de verbinding intact laten. Voor herinstallatie kunt u de AlloyGators wederom gebruiken.

 

Zijn de AlloyGators goedgekeurd?

Het product heeft strenge veiligheids- en duurzaamheidstesten ondergaan bij het erkende MIRA testcentrum in Engeland. Ze zijn goedgekeurd door de autoriteiten in de EU en de VS, waar 's werelds strengste veiligheidsnormen gelden. De documentatie van deze testen kunt u opvragen door contact met ons op te nemen.

 

Kunnen AlloyGators op alle band/velgcombinaties aangebracht worden?

AlloyGators kunnen op de meeste combinaties aangebracht worden. Wanneer er echter slaglood op de buitenzijde van de velg zit, moet deze verwijderd worden en vervangen worden door plaklood. Balanceren is dan een must. Bij bepaalde combinaties, zoals een smalle band op een brede velg, is er te veel ruimte tussen band en velg, en zal de AlloyGator niet goed aansluiten. Bij elke set zit een meetstripje meegeleverd. Hiermee kunt u voordat u gaat installeren en voordat u de band leeg laat lopen reeds controleren of uw band-velgcombinatie geschikt is. Ook elke dealer kan dat snel voor u bekijken.


Ook raden wij het gebruik af op zogenaamde gepolijste en 'diamond cut' velgen. Ondanks dat de AlloyGators ook op deze velgen een perfecte bescherming bieden, zijn er op deze velgen vaak hele kleine beschadigingen aanwezig. Doordat er tussen de velg en de AlloyGator vocht kan achterblijven, is de kans op corrosie groter bij dit type velgen.

Wanneer de velg helemaal onbeschadigd is, kunnen wel AlloyGators aangebracht worden. Dit zal uiteraard geen schade aanbrengen op de velg, maar wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik op deze velgen.

Desondanks hebben we veel klanten met dit type wielen die toch kiezen om hun velgen te beschermen met AlloyGators.

 

Van welk materiaal wordt de AlloyGator gemaakt?

De Alloygator is gemaakt van een supersterk nylon dat flexibel is en de velg niet beschadigt. Het materiaal is sterk genoeg om bescherming te bieden tegen de meeste aanvaringen met stoepranden. Het materiaal wordt ook bij koude niet bros en zal dus niet breken.

 

Hoelang behouden de AlloyGators hun kleur?

Het product is door en door gekleurd, zodat het zelfs bij krassen en ernstige beschadigingen zijn oorspronkelijke kleur behoudt. Wij raden aan de wielen met de AlloyGators te wassen met gewone shampoo. Vermijd sterke reinigingsmiddelen. Wasstraten gebruiken vaak middelen op zuur basis, dus kunnen op termijn verkleuring veroorzaken. 

 

Zijn de AlloyGators ook in andere kleuren te verkrijgen?

Er komen steeds nieuwe kleuren bij. Op dit moment zijn er al 15 kleuren. Indien u een speciaal verzoek heeft, neemt u dan contact met ons op. Bij een vraag naar voldoende aantallen kan dit meestal gerealiseerd worden.

 

Wordt de bandenspanning beïnvloed door de AlloyGator? 

Ons product veroorzaakt geen verlies van bandenspanning maar kan in sommige gevallen bestaande, verborgen, problemen met de hieldichting aan het licht brengen.  We raden echter aan om een uur na bevestiging en na een dag de bandenspanning te controleren. Bij oudere banden en velgen kan het zijn dat door rubber-residu of kleine beschadigingen aan de binnenzijde van de velg licht drukverlies ontstaat. Het gebruik van een zogenaamde 'bead sealer' brengt in dat geval de oplossing. Vraag onze technische afdeling, of een van onze dealers voor advies.

 

Moet ik na het monteren mijn wielen opnieuw laten balanceren?

Nee, dat hoeft niet. Omdat de AlloyGator rondom hetzelfde gewicht heeft, zal het monteren van ons product geen invloed hebben op de balans van het wiel. Met ander woorden, als u voor het monteren geen vibratie heeft, is dat na het monteren ook niet het geval.

 

Ik heb een andere technische vraag.

Voor aanvullend advies of ondersteuning kunt u ons e-mailen op info@alloygator.nl of bellen naar AlloyGator Nederland.

Eventueel kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met de technische afdeling van de fabriek in het Verenigd Koninkrijk +44 0/1527 909801. Kies dan optie 3 voor de technische ondersteuning.